Okulumuzun Tarihçesi ve Güncel Durumu

Okulumuz 1999/2000 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır.Van İpekyolu merkez ilçesinde hizmet vermektedir.

Merhaba, Mustafa Necati İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören 1700 öğrenciden biriyim. Sizlere okulumuzu tanıtmak istiyorum.

Resmi olarak açılışı 1999 yılında yapılan ve ilk yapıldığı yıllarda ilkokul olarak hizmet veren Mustafa Necati, 2013´te bünyesine ortaokulu da eklenerek eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Mustafa Necati İlk ve Ortaokulu olarakvizyonumuz, Atatürk ilkelerine ve milli değerlere bağlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, düşüncelerini ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, hoşgörülü, sosyal, paylaşımcı, çevreye duyarlı insanlar yetiştirmektir.

Misyonumuz ise, herkesin destek olduğu, her öğrencinin başardığı, her çağdaş uygulamaya önderlik eden, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışılan, örnek bir okul olmaktır.

Bu vizyon ve misyon doğrultusunda okulumuzdaki eğitim sistemi ve fiziki olanaklarımız, biz öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçlarına hitap edecek şekildedir.

Amacımız, herkesin birbirine destek olduğu, her öğrencinin başardığı, her çağdaş uygulamaya önderlik eden, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışılan, örnek bir okul olmaktır.

Okulumuz 1700 öğrenci 80 personel olmak üzere anaokulu, ilkokul ve ortaokul birleşiminden oluşan büyük bir okuldur.

Okulumuzda etkileşimli tahtalar ve fiber internet ile donatılmış toplam .. derslik, bunun yanında özel arkadaşlarımız için özel olarak donatılmış eğitim sınıfları, küçük kardeşlerimiz için oyuncaklar ve eğitsel materyaller ile donatılmış ana sınıflarımız bulunmaktadır.

Ayrıca:

• resim ve çeşitli görsel sanatları uygulamalı olarak öğrenebildiğimiz görsel sanatlar sınıfımız,

• gelişen teknoloji çağında bu teknolojileri kullanarak üretken bireyler olabilmemiz için Bilişim Teknolojileri sınıfımız,
    • rehberlik servisimizin bilgilendirici seminerlerini dinlediğimiz ve tiyatro gibi sanatsal faaliyetler yapabildiğimiz konferans salonumuz,

• bazen film izlemek ve müzik dinletisine katılmak için kullandığımız sinema salonumuz,

• din kültürü dersini uygulamalı olarak öğrendiğimiz ve mescit olarak ta kullandığımız din kültürü uygulama sınıfımız,

• futbol, basketbol, hentbol ve voleybol gibi sporları yapabildiğimiz açık hava spor sahamız,

• öğrenme sürecinde zorluk yaşayan arkadaşlarımız için destek eğitim sınıfımız,

• her türlü konuda sorunlarımızla ilgilenen rehberlik servislerimiz,

• öğretmenlerimizden çözemediğimiz sorular için yardım aldığımız ve aslında öğretmenlerimizin dinlenmeleri amacıyla oluşturulan öğretmenler odası

okulumuzda yer almaktadır.

Elbette okulumuzun bazı eksikleri de bulunmaktadır. Kütüphanemizin oluşturulması için okulumuzdaki hazırlıklar devam etmektedir ve umarım önümüzdeki aylarda oluşturulacaktır.

Sınıflarımızda öğretmenlerimiz dersi somutlaştırmaya dönük etkinlikler yaparlar. Ayrıca okulumuzda ders dışı zamanlarda da eğitsel, sanatsal, sosyal ve sportif etkinlikler yapılmaktadır.

Eğitsel faaliyetlerimizden bazılarını şöyle söyleyebilirim:

• ilkokula ve ortokula yeni başlayan arkadaşlarımızın okula alışmasını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli ve eğlenceli etkinlikler yapıyoruz.

• Bizlere yönelik hijyen, bilinçli internet kullanımı, verimli ders çalışma, değerler eğitimi gibi daha birçok konuda eğitsel etkinliklere katılıyoruz.

• Kurslar ve ders dışı etkinlikler ile sınavlara daha iyi hazırlanırız. Bu süreçte okulumuzda çok fazla deneme yapılır.

• Kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiz ve bilinçli birer okuyucu olabilmemiz için tüm okul çapında, önceden belirlenmiş tarihlerde okuma saatleri oluşturulmuştur ve bu saatlerde tüm öğrenciler ve öğretmenlerimiz, aynı anda kitap okuruz.

• Rehberlik servisimiz tarafından oluşturulan; kartmatik ve ayın sınıfı uygulamaları ile olumlu davranışlarımızı artırmak konusunda heveslenmemiz için çeşitli etkinlikler yapılır ve ödüller verilir. Ayrıca Sinema etkinlikleri düzenlenerek, okulumuzda sinema havası oluşturulur ve daha önce sinemaya gitmemiş arkadaşlarımız da bu sayede bu ortamı yaşayabiliyor.

• Bazı yıllar öğretmenlerimizin danışmanlığında çeşitli projeler yaparız ve bunları tüm okulun ve ailelerimizin görebilmesi için sergileriz.

• 8. Sınıfta ilimizdeki liseleri tanımak ve sınava yönelik çalışma azmimizi artırmak için rehberlik servisimizin düzenlediği lise tanıtım gezilerine katılırız.

• Ayrıca bilim şenliklerine, bilim fuarlarına geziler düzenleyerek çeşitli öğrenme deneyimleri yaşarız.

Sanatsal faaliyetlerimizden bazılarını şöyle söyleyebilirim:

• Bizler tarafından hazırlanan resim ve diğer görsel sanatlarla ilgili çalışmalarımız okulumuzda sergilenir.

• Okulumuzda bazı yıllar tiyatro gösterileri hazırlanır. Bizde hem oyuncu hem de izleyici olarak bu faaliyetlere katılırız.

• Kısa film hazırlayarak hem arkadaşlarımızla hem de öğretmenlerimizle farklı bir deneyim yaşadığımız da olur.

Sosyal ve sportif faaliyetlerimizden bazılarını şöyle söyleyebilirim:

• Okulumuz tarafından ilimizde ve il dışında çeşitli yerlere geziler düzenlenir. Bu gezilerde yerinde gözlem yaparak sosyalleşir ve keyifli vakitler geçiririz.

• Ders dışında beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan parkur ile yarışırız.

• Sınıflar arasında futbol turnuvaları düzenlenir ve okullar arası hentbol, voleybol ve atletizm dallarında müsabakalara katılırız. Bu dallarda birçok kupa ve madalyalarımız bulunmaktadır.

• Spor lisesine hazırlanan arkadaşlarımız için ders dışı zamanlarda kurslar düzenlenir.

Bir kısmını saydığım okulumuzdaki bu faaliyetlerimizi ve daha fazlasını oklumuzun sitesinden de takip edebilirsiniz.

Öğrencilerimiz Aracılığıyla Okulumuzun Tanıtımı Projesi (2022)

Sunucu : Rojin HASAR (5/A Öğrencisi)

Projeyi Yürüten : Serhat ÇEPEL (Okul Rehber Öğretmeni) ve Mehmet Akif MALATYALI (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)

(Not: Tanıtım videomuz çok yakında yüklenecektir.)